Jó kérdés! Csak úgy biztos nem!

Mitől függ, hogy egy weboldalt megtalálnak-e a keresőkben?

seo1 Attól függ, hogy megfelelően van-e keresőoptimalizálva az oldal.

De hogyan is fogjunk neki a keresőoptimalizásának? Meg tudom ezt egyedül csinálni?

Több lehetőséged is van.
  • Megbízol egy céget, aki beállítja a megfelelő programokat, beírja a kulcsszavakat, megadja az oldalad meta leírását, stb.

Hallottam olyan cégről, aki egyetlen nap alatt keresőoptimalizálja az oldalt. Igen, valóban kb ennyi idő mindent beállítgatni, de azért nehogy azt hidd, hogy ezután rögtön a Te oldalad lesz az első a Google-ben!

Ha nálunk rendeled meg weboldaladat, jelképes összegért kérheted ezeknek a programoknak a beállítását.

  • Megbízol egy céget, aki aztán a tartalmaddal és a linképítéssel is foglalkozik. A jó sok kifizetett pénznek aztán megvan az eredménye: 1-1 kulcsszóra valóban az elsők közé kerül oldalad a keresőkben.

A baj nem itt van... Ott, hogy amikor átveszed az oldalt, Neked folytatnod kell oldalad karbantartását. Kíváncsiságból 1-2 cég honlapján feltüntetett referenciákat ellenőriztem a Google-ben, hírük-hamvuk sincs már! Ez nem azért van, mert a cég nem jó munkát végzett, hanem azért, mert a honlap tulajdonosa kényelmesen hátradőlt, gondolván, neki már nem kell semmit sem csinálnia. De kell! A friss tartalmakat mind keresőoptimalizálni kell, beküldeni linkkatalógusokba, partnereket keresni linkcseréhez, stb. Ha ez elmarad, a Google-eredmények is szépen, lassan, de biztosan elmaradnak.

  • Harmadik lehetőségként - akár az előbb említettekkel kombinálva - megtanulod oldalad keresőoptimalizálásának csíját-bínját. Igazából ez egy lassú és nem túl egyszerű folyamat, de hosszútávon csak ez éri meg.

Íme két eszköz, amit használhatsz:

  1. Website grader - ellenőrizni tudod, hogy hogy áll az oldalad.
  2. seozseni - egy meglehetősen alapos eszköz, ha magad seo-zod az oldaladat.

 

Te készen állsz arra, hogy vállalkozásodnak ne csak weboldala legyen, hanem olyan honlapja, ami pénzt is termel?

Ne várj holnapig, mert potenciális vásárlóid addigra már máshol elköltötték a pénzüket!

Vedd végig lépésről-lépésre, hogy hogyan is jelenj meg az interneten vállalkozásoddal!